Stiklas. Stiklo Gaminiai

Trapus stiklo grožisvitrazas

Jau senovės romėnai mėgo trapų stiklą ir … bijojo. Cezaris įsakė nukirsti galvą meistrui, išmokusiam gaminti nedūžtančius indus, – išsigando, kad auksiniai ir sidabriniai gali netekti savo vertės. Tačiau … iš senovės Romos stiklo dirbiniai paplito visame pasaulyje.

Nelabai įsivaizduojame namų ar kokį kitą interjerą be stiklo. Tik kaip jį suvokiame? Kokią vietą jam skiriame?

Stiklas nėra vien įvairių gėrimų buteliai ar vazos gėlėms. Jis gali būti maloni, beribį pasaulį primenanti interjero detalė. Aišku, tokių „ smulkmenų „ galime rasti tik dailės salone arba dailininko ( ; stiklioriaus „, vitražisto ) dirbtuvėje. Svarbu sugebėti užtikti būtent tai, ko reikia.

Langas – tai gėlės, užuolaidos … ir mažasis vitražas. Kodėl ne? Jo malonios spalvos žadintų jus ryte ir pasitiktų grįžtančius vakare, o svečiui parodytų , kur jūs gyvenate. Nuosavame name ’‘žaiskite‘‘ dar laisviau. Vitražas gali nusidriekti per visus koridoriaus langus ir mažuosius palėpės langelius … – kaip tik sugalvosite, norėdami, kad jūsų namai būtų spalvingesni ir nuotaikingesni. maza vaza

Išgirstame tariant „stiklas” – ir prieš akis iškyla puikios taurės, pasakiškai brangūs servizai ir pan. Tuščiai nesvajokite, bet pamėginkite surinkti servizą iš pavienių, gal ir gerokai pigesnių daiktų – indų, žvakidžių, taurių, stiklelių, ropinukių … Viskas priklausys nuo jūsų lakios fantazijos. Tokį žaismingą servizą papuoštų aukšta spalvoto stiklo vaza, vietoj žvakidės naudojama aukšta taurė…

Susikurkite namų jaukumą patys

Kiekvieną savo buto, mažo ar didelio, kampelį norite sutvarkyti taip, kad dirbant, ilsintis ar pramogaujant jauku būtų ir jums, ir jūsų svečiams? Nepabijokite prie kitų daiktų ir daiktelių derinti stiklo dirbinius – vazas, pilnavidurio stiklo burbulus, plonasienius buteliukus, kasdienius indus.

Ir virtuvėje paprastai neapsieiname be stiklinių indų. Iš jų valgome, juose laikome įvairius produktus. Daugelį produktų tenka saugoti nuo saulės spindulių, todėl suslepiame stiklainius spintutėse, užtat kaip patogu – atidarai dureles ir iškart matai, kur kas yra.

stikasJeigu norite, kad virtuvinė spintelė būtų ne tik patogi, bet ir originali, sausus, birius produktus, o ypač prieskonius, galite suberti į įdomių formų, įvairių spalvų butelius ir buteliukus, ir surikiuoti tą „ kolekciją „ lentynėlėse. Talpesnė stiklinė tara labai tiks skysčiams. Nepagalvokite, kad siūlome kaupti visus nuo gėrimų, konservų ir pan. Likusius indus. Rinkitės tik originaliausius, dailiausių formų indus. Atkreipkite dėmesį į spalvą. Patį didžiausią butelį drąsiai galite paversti vaza ir , įdėjusios sausuolių puokštę, pasistatyti virtuvėje, o gal koridoriuje.

Namus puošia ne tik langai, bet ir durys. Joms padailinti naudojamas matinis, ornamentuotas ir trupintas vitražinis stiklas. Juo paprastai stiklinamos langeliais suskirstytos durys.

Siūlome pasirinkti kaip tik tai, ko dar stinga, kad jūsų namai būtų jaukūs ir originalūs.

stiklas

PrastaiPuiku (No Ratings Yet)
Loading...
  1. , , , , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy