Kepimas Ant Grotelių
Kepimas ant grotelių. Kepsnys turi būti ne storesnis kaip 3 cm. Visas jo paviršius aptepamas alyvų aliejumi (galima vartoti kukurūzų ir kitokį bekvapį aliejų). Kepsnys dedamas tik ant įkaitusių grotelių. Kepama krosnyje ant žarijų arba elektrinėje krosnelėje keptuvėje su grotelėmis. Kiekviena kepsnio pusė kepama 3—10 min., atsižvelgiant į mėsos rūšį ir storį.
Pastaba: kepant karštu oru, reikia imti pirmos kategorijos mėsą. Kepama labai paprastai, paruošiama greitai, patiekalai būna skanūs, maistingi. Karštu oru iškepta mėsa lengvai virškinama. Nors ir su nedaug riebalų apkepinama mėsa prisigeria riebalų ir būna sunkiau virškinama.
Šitaip kepti galima kai kurių rūšių žuvį ir net daržoves.
Kepimo laikas nustatomas, atsižvelgiant į mėsos rūšį ir storį: 10—15 min.— 500 g avienos, 15—20 min.— 500 g jautienos ir žuvies, 25—35 min.— 500 g kiaulienos, antienos, žąsienos.
Pastaba: ilgi, bet nelabai stori mėsos gabalai kepa trumpiau, negu nurodyta; taigi svarbu ne kepsnio svoris, bet storis.
seile tik varva