Maisto Virimas Riebaluose (Kepimas)

kepimasVirimas riebaluose (kepimas)
Produktai dedami į karštus riebalus, kad jie iškart apsitrauktų nepraleidžia plutele.

Produktuose sultys sutirštėja, krakmolas ir baltymai susitraukia, todėl patiekalas pasidaro trapus. Virti riebaluose naudojamas specialus platus, gilus puodas su viduje pakabinamu tinkleliu. Geriausi riebalai— aliejus. Gyvūniniai riebalai blogai virškinami ir greitai stingsta. Margarinas ir sviestas (ypač pastarasis) labai svyla.

Kad riebaluose produktai gerai iškeptų, reikia:

  • kepti nedidelius, nestorus, sausus gabalėlius (išvoliotus miltuose arba suvilgytus specialioje tešloje);
  • kepti tik labai karštuose, bet dar nerūkstančiuose ir neparudavusiuose riebaluose;
  • kai tik produktai pagelsta, juos išgriebti ir leisti nuvarvėti riebalams.

Pastaba: riebaluose kepti produktai būna skanesni, bet sunkiau virškinami. Nereikia jais pernelyg žavėtis, nes jie labai apkrauna kepenis. Aukšta temperatūra produkte sunaikina vitaminus; juos gali kompensuoti salotos, petražolės arba citrinos griežinėlis.

PrastaiPuiku (1 votes, average: 10.00 out of 10)
Loading...
  1. , , ,

Jūsų komentaras:

Your email address will not be published. Required fields are marked *




Patarimų Archyvas
© 2009-2021 ValdoPatarimai.lt Visos teisės saugomos.
Pateiktą informaciją draudžiama kopijuoti ir skelbti kitose svetainėse.
Privacy policy