Maisto Produktų Virimas Vandenyje
Yra keturi virimo vandenyje būdai:
1. Produktai dedami į šaltą vandenį—tada jų sultys išteka į vandenį. Taip verdami sultiniai ir sriubos.
Džiovintos daržovės prieš verdant pamirkomos šaltame vandenyje, kad išbrinktų.
2. Produktai dedami į verdantį vandenį — tada jie nepraranda sulčių, būna skanūs, išlaiko mineralines medžiagas. Taip verdamos žalios daržovės.
Makaronai, ryžiai irgi dedami į verdantį vandenį, kad nesušoktų.
3. Garuose verdami produktai nesiekia vandens. Verdama specialiuose puoduose su dvigubu dugnu arba į paprastą puodą įstatomas indas skylėtu dugnu, šitaip verdami produktai būna skanūs, juose išlieka mineralinės ir maisto medžiagos. Tai geriausias daržovių virimo būdas.
4. Produktai verdami įvairių prieskonių ir prieskoninių žalumynų nuovire. Taip patariama virti žuvį, veršieną, kiaulieną, kalakutieną.
Pastaba: vandenyje virti produktai labai lengvai virškinami, todėl jie duodami vaikams, ligoniams, sveikstantiesiems. Patogu virti ir aukšto slėgimo (sandariuose) puoduose, tuomet galima imti ir trečios kategorijos mėsą.
Aciu uz patarimus